Elektrische haarden van Faber

Haarden fabrikant Faber heeft naast haar gashaarden en houtkachels een ruim assortiment elektrische haarden. In elektrische haarden vindt geen verbranding plaats. Er wordt een sfeereffect bereikt door imitatie houtblokken of kolen en speciale verlichting.

Innovatie voor elektrische haarden

De ontwikkeling van elektrische haarden heeft de afgelopen jaren niet stilgestaan. Met name op het gebied van het vuurbeeld is er veel geïnnoveerd met als resultaat dat het vuur van de wat geavanceerde modellen bijna niet meer van echt te onderscheiden is. Maar dat is niet het enige voordeel, want ze zijn niet duur in aanschaf en gebruik. Ook zijn ze zeer gebruiksvriendelijk.

Faber is bekend geworden met diverse innovaties zoals het gesloten verbrandingssysteem, de Step Burner®, het unieke Opti-myst effect en de vuurbeleving van Opti-Virtual®. De haarden met deze technieken creëren een illusie van vuur met een levensecht vlammenspel, geknisper en vonkjes die zelfs weg lijken te springen.

Faber elektrische haarden

De Faber elektrische haarden zijn er in drie soorten. Elke soort maakt gebruik van een andere innovatieve techniek.

Bekijk het volledige assortiment Faber elektrische haarden

Faber Opti-Virtual® haarden

Opti-Virtual double elektrische haard
Opti-Virtual Double

De Opti-Virtual® haarden van Faber zijn elektrische haarden die de illusie van echt vuur een stapje nog echter maakt. Er ontstaat een levensecht vlammenspel met geknisper en zelf vonkjes die lijken weg te springen. De hiervoor gebruikte techniek is gebaseerd op Pepper’s Ghost. Een principe dat ‘verschijningen’ als illusie weet te vertonen en ook veel wordt gebruikt bij grote attracties en toneel. Faber heeft deze techniek verder verfijnd voor de nieuwe Opti-Virtual® haarden.

Deze haarden kunnen op eigen wijze per ruimte worden toegepast en ingebouwd en werken volgens het bekende plug-and-play principe. U heeft de haard enkel van stroom te voorzien en ruimte wordt meteen sfeervol tot leven komen. Door het eenvoudige gebruik zijn de Opti-Virtual® haarden zeer geschikt voor ruimtes met weinig toezicht.

Faber Opti-myst haarden

Elektrische haarden Friesland - Faber 3 Step Opti-myst
Opti-myst inbouwhaard

Faber elektrische haarden hebben het Opti-myst vuur. Het Opti-myst vuur maakt een einde aan het ‘platte vuurbeeld’ in elektrische haarden. Nog nooit brandde elektrisch vuur zo realistisch. Het is daarom mogelijk om elektrische haarden in uw woonkamer te integreren op ongewone plekken. Denk bijvoorbeeld aan naast de bank of salontafel maar ook tegen de muur of als schouw.

Faber Optiflame effect

Faber heeft deze elektrische techniek gepatenteerd. De ‘Optiflame technology’ geeft een regelbare en realistisch vlameffect dat eenvoudig met een afstandbediening is te bedienen. Voor de verlichting van de houtset is gebruikgemaakt van de nieuwste LED technieken, hierdoor lijken de houtblokken écht te gloeien. Een prachtige aanvulling dus op de collectie Faber elektrische haarden.