Verlenging vervangingsprogramma oude houtkachels, haarden en openhaarden t/m 30 juni 2018!


Deze inruilactie wordt verlengd t/m 30 juni 2018!

Waarom deze inruilactie?

De overheid gaat de komende jaren stimuleren dat Nederlandse huizen en bedrijven meer door warmte uit hernieuwbare energiebronnen worden verwarmd. Zo kan energie worden bespaard en CO2-uitstoot worden teruggedrongen.

Het doel van deze inruilactie is om energie te besparen en vooral de CO2-uitstoot terug te dringen, met ook oog voor het milieu en een duurzame toekomst.

Verouderde haarden

Er zijn nog ongeveer 645.000 verouderde openhaarden in Nederland. Deze haarden zijn niet efficiënt en slecht voor het milieu door de uitstoot en veel rookontwikkeling. Moderne kachels verbranden hout op een veel hogere temperatuur en het hout verbrandt volledig, waardoor deze geen slechte invloed hebben op het milieu. Bij goed stookgedrag rookt de schoorsteen dan ook nauwelijks. Door een oude openhaard te vervangen kan het rendement gaan van 15 – 20% naar 65 – 85%.

Stookavond

U wordt uitgenodigd bij Tjeerdsma Sfeerhaarden voor een stooktraining. Onder het genot van een hapje en drankje leert u goed stoken met uw nieuwe haard.


Informatie aanvragen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.