Expositie Hinke van der Werf (autodidact) “Kunst geeft vreugde aan uw leven”


Bij

Tjeerdsma sfeerhaarden in Boornbergum

1 oktober t/m 31 december 2015

‘Tijdens het schilderen waan ik me in een andere wereld’

Hinke van der Werf, geboren 20 oktober 1946 te Oranjewoud (Friesland). Na op verschillende plaatsen binnen Nederland gewoond te hebben woont ze nu in Drachten. In 1987 is ze met haar grote passie schilderen begonnen.

Met enorme gedrevenheid probeert ze haar ideeën en indrukken in haar knusse atelier tot leven te wekken. Aan de hand van een natuurlijk inzicht in het mengen van kleuren en een verfijnde schildertechniek doet ze dit door gebruik te maken van olieverf op linnen doeken. Tijdens het schilderen waant ze zich in een andere wereld. Haar passie voor de Haagse School is ontstaan toen ze als jong meisje door een huisvriend van haar ouders werd meegenomen naar Panorama Mesdag in Den Haag. Daar was ze zo van onder de indruk dat ze zei: “Als ik later groot ben wil ik ook zo schilderen.” En zo is de liefde voor het schilderen geboren.

schepen Hinke van der Werf  Vuurtoren Hinke van der Werf

schoen Hinke van der Werf


Informatie aanvragen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.